Selecteer een pagina

Drie Lief & Leedstraten uit zeer verschillende wijken in Zoetermeer gingen zaterdag 16 september de strijd  aan voor de eretitel ‘Liefste straat van Zoetermeer 2023’. De eerste plaats was voor de Wethouder van Wellstraat in de wijk Oosterheem. Dit is een straat met jonge gezinnen die meerdere straatfeesten organiseren en gezamenlijk het adoptiegroen onderhouden.
De tweede plek was voor de Paasberg/Lemelerberg in de wijk Meerzicht, gangmakers daar zetten zich vooral in voor de vele ouderen in de straten. Zo is er een jaarlijks uitstapje georganiseerd, worden presentjes gebracht bij eenzame en zieke ouderen en is er altijd een luisterend oor bij leed.
De derde plek was voor de Tjalkwerf in de wijk De Leyens. Dit straatje bestaat uit buren die er al tientallen jaren wonen. Burenhulp, omkijken naar elkaar en straatfeestjes zijn hier inmiddels in het DNA opgenomen. Naast de geldprijzen voor de drie winnaars, waarmee zij mooie activiteiten gaan organiseren, was er ook een prijs voor één van de Lief & Leedstraten in het publiek. Albert Heijn bood hiervoor een groot straatfeestpakket aan.

Lief & Leed Zoetermeer