Selecteer een pagina

Tachtig Rotterdamse senioren verzamelden zich vrijdag 3 februari in Podium Islemunda. Een speciale Lief & Leedmiddag over gelukkig oud worden in Rotterdam en in je eigen wooncomplex.

In de voorstelling Carpe Diem van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten werd een vergadering van een bewonerscommissie van een ouderencomplex nagebootst. Het was vermakelijk, herkenbaar en leerzaam. ‘Oh, dat is precies Henk’ en ‘Oeps, doe ik ook zo?’ hoorde je in het publiek. ‘Wat kunnen we het elkaar soms moeilijk maken.’

Ook was er een uitwisseling waar bewoners van een ouderencomplex in IJsselmonde vertelden over hun ervaringen en succesjes. Zo hebben ze een zaaltje met gedoneerde hometrainers in het complex en fietsen ze met elkaar in kleine etappes de Elfstedentocht.
Een andere uitwisseling ging over het voorkomen van ‘kliekjes’ waardoor anderen zich niet welkom voelen. Er werden diverse tips gegeven. Zoals geef het goede voorbeeld door als vaste bezoekers op te splitsen, de vaste plek bestaat alleen als het de laatste zitplek is, of nummers uitdelen en daar moet je zitten.
De vraag hoe je nieuwe bewoners uit andere culturen betrekt leverde ook een aantal tips op zoals vraag de nieuwe bewoners of ze zelf iets willen organiseren, vragen om eigen hapjes te maken, haal nieuwe bewoners persoonlijk op en begeleid ze naar en tijdens de activiteit. De middag werd afgesloten met muziek, een hapje en een drankje.

Bekijk hier de video.