Selecteer een pagina

Op 23 juni, in een bomvol theater Zuidplein, is het dan zover: de verkiezing van de Liefste en Creatiefste straat van Rotterdam. De Hordijk, Ons Dorp en de Rechthuisstraat staan in de finale.
Het publiek ziet korte filmpjes waarin bewoners uit deze straten vertellen hoe zij op creatieve wijze lief en leed met elkaar delen (ook in tijden van corona) en iedereen daarbij betrekken. Na de filmpjes komen er ‘pitchers’ het podium op die in één minuut de straat nog eens extra mogen promoten. Er komen prachtige voorbeelden van burenaandacht voorbij. Zoals de online-bingo die Ons Dorp startte tijdens corona. Dagelijks werden er op een vaste tijd via Facebook een aantal bingocijfers getrokken. Zo werd in deze moeilijke tijd op vrolijke wijze het contact onderhouden.
Op de Hordijk gaan buren sinds corona jaarlijks met een bolderkar langs de deuren met een aardigheidje. Om iedereen even te spreken en te zien.
Het laatste woord is tenslotte aan het meer dan 350 koppige publiek. De vingers hangen boven de stemkastjes, dan wordt getoetst en blijkt de Rechthuisstraat winnaar. Deze straat is de Liefste en creatiefste straat van 2022. Ze winnen een mooie award en een prijzengeld te besteden in de straat.