Selecteer een pagina

We kijken terug op een zeer geslaagde 3e landelijke top die afgelopen vrijdag 12 mei werd georganiseerd. Dit keer was Maastricht gaststad en danken we Rob Claessen en zijn team van Like de Heeg voor de fantastische organisatie, het was een TOPdag.

Ze stelden een interessant en gevarieerd programma samen voor de professionals en gangmakers uit het hele land. Zo stond de koffie en heerlijke vlaai klaar en werden de bezoekers warm welkom geheten door de wethouder. De presentatie van de stand van het land leerde de bezoekers dat er toch al veel moois gebeurt in al die Lief & Leedgemeenten! Op de landelijke top was ook de presentatie van een gezamenlijk product; een effectmeting en een snelle meting (hierover later meer). Het organiserend comité had ook nog een mooie Lief & Leedquiz in elkaar gezet met gangmaker Nico van de delegatie Aalsmeer/Amstelveen als winnaar, maar met Linda Duvekot (Borsele) en Sofia Visser (Den Haag/Zoetermeer) op een mooie tweede plaats.

De Lief & Leed materialen van Amsterdam

Na de lunch waren er twee workshops. Een ging over een landelijke lief en leedweek (zie verder), de ander had als vraagstuk; hoe houden we het enthousiasme in de lief en leedstraat vast?. Er is veel uitgewisseld en meegedacht en tijdens de plenaire terugkoppeling kreeg iedereen de belangrijkste zaken mee. De hele dag door was er een informatiemarkt met al het informatiemateriaal en voorbeelden van de aanwezige gemeenten. Het is erg leuk om te zien hoe creatief alle lief & leedgemeenten zijn.
We hebben weer veel van en met elkaar geleerd! En dat alles in een vrolijke, ongedwongen sfeer te danken aan de Limburgse dagvoorzitter en zanger Batteroaf en natuurlijk alle bezoekers.
En over volgend jaar gesproken: de landelijke top zal dan georganiseerd worden door de collega’s uit Amstelveen en Aalsmeer.

Peilstok Lief & Leedstraat
Een landelijke werkgroep met vertegenwoordigers uit Gouda, Den Haag/Zoetermeer, Molenlanden en Rotterdam is aan de slag gegaan met een effectmeting van de lief en leedstraat. Er zijn bouwstenen gemaakt voor een zogenaamde 0-meting (bij de start van een nieuwe straat) en een 1-meting (een meting na een of twee jaar). Deze meting wordt nu uitgetest in Gouda, Den Haag en Rotterdam. Na de zomer zullen we jullie informeren en deze bouwstenen toesturen.
De werkgroep heeft daarnaast ook een Peilstok gemaakt. De Peilstok is een snelle meting die iedere lief & leed gemeente op een zelfgekozen moment door de lief & leed gangmakers in kan laten vullen.  Alle deelnemende gemeenten in het netwerk krijgen de peilstok met een handleiding toegestuurd.

Lees hier onze complete Nieuwsbrief.